Nieuws

2022 16 maart
AGENDAPUNTEN
Het publiek heeft een winnaar gekozen.

Winnende affiche van Irene Hinderks.

winnaar agendapuntenaward 2022 bekend

Het affiche “Ik wil, ik wil, ik wil” van Irene Hinderks – by make @bymake.nl is de winnaar van het Agendapunten Posterproject 2022!!!

Van harte gefeliciteerd Irene!

En alle deelnemers ontzettend bedankt voor jullie deelname!

De expositie is nog tot en met deze zondag te bezoeken:
Werkwarenhuis, Tramkade, Den Bosch

2022 11 maart
AGENDAPUNTEN
Postertentoonstelling Werkwarenhuis

Ruim 50 posters op Abri-formaat. Kom kijken!

TENTOONSTELLING WERKWARENHUIS!

Dit weekend opent de tentoonstelling AGENDAPUNTEN in het Werkwarenhuis op de Tramkade in Den Bosch. Een selectie van alle inzendingen werd geprint op groot formaat.
de tentoonstelling wordt zondag 13 maart om 14:00 uur geopend en is te bezoeken t/m zondag 20 maart.
Maar 1 week, dus kom snel langs op de Tramkade.

Als aanvulling op de Werkwarenhuis-expo worden de beste 20 posters de komende weken tentoongesteld wildgeplakt in de straten van Den Bosch.

Keep your eyes pealed!

2022 10 maart
AGENDAPUNTEN
De jury heeft gekozen!

DE JURY HEEFT GEKOZEN. NU JIJ!

Kies jouw favoriete alternatieve verkiezingsposter
Meer dan 120 ontwerpers stuurden posters in voor de alternatieve verkiezingsposter wedstrijd. Op 16 maart kiest het publiek de winnaar.

De jury koos reeds een selectie die onderdeel zal uitmaken van de tentoonstelling in Werkwarenhuis, Den Bosch en waarvan een deel zal worden wildgeplakt in de straten van ‘s-Hertogenbosch. Alle inzendingen zijn ook te zien op Instagram en op de site van Algemene Beschouwingen.

Op 17 maart is het aan jou, het publiek, om de winnende poster te kiezen. De winnaar ontvangt de Algemene Beschouwingen Award.

Bekijk hier alle inzendingen en stem op jouw favoriet!

2022 03 februari
AGENDAPUNTEN
Vervolg Algemene Beschouwingen

NIEUW PROJECT: AGendapunten

DOE JE MEE?
Misschien was je een van deze 200 ontwerpers die mee deed aan het posterproject “Algemene Beschouwingen”. Van de Nieuwe Bossche School in samenwerking met Antishit. Met meer dan 200 inzendingen van vooraanstaande Nederlandse ontwerpers en meer dan 72 verschillende posters verzameld in een straatexpositie, was dit een groot succes.

Met de regionale verkiezingen op 16 maart willen we als Nieuwe Bossche School wederom inhaken op de actualiteit en een vervolg geven aan Algemene Beschouwingen. De beste posterinzendingen zullen worden tentoongesteld in een grote postertentoonstelling in het Werkwarenhuis, Den Bosch.

Daarom nodigen we Nederlandse ontwerpers, illustratoren en kunstenaars uit om mee te doen aan het vervolgproject op Algemene Beschouwingen getiteld: ‘Agendapunten’ en een poster te ontwerpen. Bij verkiezingen horen posters.

POSTERTENTOONSTELLING
11 MAART T/M 20 MAART 2022

Een selectie van de beste posters gemaakt door de uitgenodigde ontwerpers i.c.m. de beste posters van de Open Call worden op groot formaat (abri) geprint en tentoongesteld in de tentoonstellingsruimte van Werkwarenhuis op de Tramkade in ’s-Hertogenbosch.

STRAATTENTOONSTELLING
1 MAART T/M 18 MAART 2022

De postertentoonstelling wordt aangevuld met een straattentoonstelling. De beste 25 posters van de Werkwarenhuistentoonstelling zullen worden gedrukt en verspreid op de traditionele manier, dus geplakt op de vrije plakplaatsen en hopelijk in de Centercom-borden op de uitvalswegen van de stad.

Doe mee!
Hier vind je het template dat je kunt gebruiken om een poster in te sturen. Stuur je poster (pdf) naar:
info@algemenebeschouwingen.eu
of
info@nieuwebosschescchool.nl

2021 Januari
Algemene Beschouwingen in BNO jaarboek

COMEBACK van de protestposter

De comeback van de protestposter

In maart 2021 organiseerde de Nieuwe Bossche School samen met Antishit ‘Algemene beschouwingen’ voor grafisch Nederland. Een Alternatieve verkiezingsposters voor de Tweede kamer verkiezingen in Maart.

De ergernis over de gebrekkige overheidscommunicatie, inspiratieloze partijposters en een haperende coronacampagne gaven veel affiches uiting over de verbinding dan tegenstelling.

Het merendeel van de posters was een oproep om vooral te gaan stemmen. De activistische protestposter van nu pleit voor meer vertrouwen in de democratie en minder polarisatie.

Het boek werk uitgegeven door nai010 publishers en vormgegeven door Studio de Ronners.

Tekst: Jeroen Junte en Freek Kroesbergen
Bestel het boek hier

2021 December
Save A Tree, Buy A Poster
Kerstposters

save a tree, buy a poster

NBS heeft een nieuwe actie: Kerstposters!
Koop in plaats van een echte boom een poster(boom).
Of twee. Er volgt nog info over een fysieke Poster Kerstmarkt. Hou daarvoor ook onze instagram in de gaten.

Voor de gelegenheid hebben we club uitgebreid. In dit project bijdragen van stagiaires van de bekende NBS studio’s: Donna, Sarah en Zoë én bijdragen van twee Bossche studio’s: Detlet en Mella Mella die we van harte verwelkomen als nieuwe leden van NBS.

The more the merrier!

2021 Maart
Algemene Beschouwingen
Er is gestemd!

algemene beschouwingen

Charlotte Hofman is de winnaar van de juryprijs van de Algemene Beschouwingen 2021.

Van harte gefeliciteerd!!!

Juryrapport

De urgentie van de verkiezingen in combinatie met goed grafisch ontwerp is groot gebleken. Het is mooi om te zien dat ontwerpers dit massaal hebben opgepikt en hun talent hebben ingezet om een alternatieve beeldtaal te ontwikkelen voor de doorgaans saaie verkiezingsposters. Het project Algemene Beschouwingen laat de politiek echt zien dat er meer mogelijk is en dat het anders en mooier kan. Het niveau van de inzendingen was enorm hoog, ook was er duidelijk sprake van trends in vorm en inhoud. Zo was het stemmen op een vrouw één van de populairste thema’s en werd er vaak gekozen voor een directe, opvallende beeldtaal.

Uit een eindselectie van 10 posters koos de jury unaniem de poster “Health is more than the absence of covid” van Charlotte Hofman als winnaar van Algemene Beschouwingen 2021.

“Het affiche van Charlotte Hofman belichaamt de tijdsgeest en is uitgevoerd in een gelaagde, kleurrijke en esthetisch goede compositie. Typografie, illustratie en inhoud smelten samen. Ze laat zien dat een verkiezingsposter de aandacht kan trekken en je dwingt nog een keer te kijken.”

De Jury. V.l.n.r.: Peter Korsman (Autograph), Casper Herselman (ATTAK), Raoul Wilke (Studio Turbo) en Edwin Vollebergh (Studio Boot).

DE JURY HEEFT GEKOZEN. NU JIJ!

Kies jouw favoriete alternatieve verkiezingsposter
Meer dan 200 ontwerpers stuurden posters in voor de alternatieve verkiezingsposter wedstrijd. Op 17 maart kiest het publiek de winnaar.

Om de verkiezingen actief onder de aandacht te brengen riep Algemene Beschouwingen in februari ontwerpers op om alternatieve verkiezingsposters te ontwerpen. Meer dan 200 posters werden ingezonden.

Een jury koos reeds een selectie die onderdeel zal uitmaken van een tentoonstelling in Den Bosch. Alle inzendingen zijn ook te zien op Instagram en op de site van Algemene Beschouwingen.

Op 17 maart is het aan jou, het publiek, om de winnende poster te kiezen. De winnaar ontvangt de Algemene Beschouwingen Award.

Bekijk hier alle inzendingen en stem!

2021 Februari
Algemene Beschouwingen ‘NBS x Antishit’.

Algemene Beschouwingen is een platform dat is ontstaan naar aanleiding van de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 en zich richt op het ontwerpen van alternatieve verkiezingsposters. Net als met de Tweede Kamerverkiezingen wordt er bij Algemene Beschouwingen op 17 maart gestemd. Die dag bepalen kiezers hun favoriete poster, waarna het winnende affiche overhandigd zal worden aan zijn ontwerper. Deelnemende affiches zijn tevens onderdeel van een doorlopende tentoonstelling door Den Bosch. De posterverzameling is corona-proof te zien langs een route door de stad. Naast de fysieke display worden alle inzendingen online verzameld op Instagram en op algemenebeschouwingen.eu. Algemene Beschouwingen is bedoeld om de verkiezingen actief onder de aandacht te brengen met een ongebruikelijke, experimentele en alternatieve beeldtaal.

Doe ook mee!

Algemene Beschouwingen is een project van Nieuwe Bossche School en Stichting Antishit.

2021 Januari
Straatexpositie ‘NBS x Bossche Winter’.

De straatexpositie ‘NBS x Bossche Winter’ is vanaf 12 januari te zien in de binnenstad van Den Bosch.

Check onze instagram voor updates.

COMING UP!
EXPOSITIE NIEUWE BOSSCHE SCHOOL

4 juli t/m 2 augustus 2020
Werkwarenhuis, Tramkade, ’s-Hertogenbosch.

De Nieuwe Bossche School is een licht activistische beweging die staat voor ruimhartig omgaan met typografie als (illustratief) beeldmiddel en een royaal kleurgebruik. Het activisme uit zich in de individuele boodschappen en het gekozen medium; de poster op straat.

Vier Bossche grafisch ontwerpbureau’s hebben zich verenigd onder de naam Nieuwe Bossche School (NBS). Een enigzins prikkelende naam die reageert op de in deze stad gekoesterde illustere en hoog gewaardeerde voorganger. Op zoek naar meer ruimte voor de aanpak waar de huidige generatie Bossche ontwerpers voor staat gebruikt de NBS meer mogelijkheden om goed, eigentijds grafisch ontwerp in deze stad te laten zien. Het doel is Den Bosch nog mooier, leuker en relevanter te maken. Dit collectief wil laten zien dat een poster (in de straat) een moment en platform is voor de toegepaste kunst. Vaak zijn posters ondergeschikt aan commerciële boodschappen, het collectief laat zien dat een poster mooi kan zijn, kan prikkelen en beklijven.

De Nieuwe Bossche School is een gelegenheidscollectief van vier Bossche grafisch ontwerpstudio’s: ATTAK, Autograph, Studio Boot en Studio Turbo. In het verlengde van hun recent geopende staatexpositie ‘Rewrite Your Future’ presenteren zij in het Werkwarenhuis hun 40 beste posters tot nu toe. Op groot formaat.

De expositie start op zaterdag 4 juli om 16.00 uur

Inclusief een Popup Postershop.
Reserveren is niet nodig, toegang is gratis.


Straatexpositie ‘Rewrite your Future’.

De straatexpositie ‘Rewrite your future’ is vanaf 12 juni te zien in de binnenstad van Den Bosch.

Check onze instagram voor updates.