2021 Februari
Algemene Beschouwingen
Kies jouw favoriete poster!

De Jury. V.l.n.r.: Peter Korsman (Autograph), Casper Herselman (ATTAK), Raoul Wilke (Studio Turbo) en Edwin Vollebergh (Studio Boot).

DE JURY HEEFT GEKOZEN. NU JIJ!

Kies jouw favoriete alternatieve verkiezingsposter
Meer dan 200 ontwerpers stuurden posters in voor de alternatieve verkiezingsposter wedstrijd. Op 17 maart kiest het publiek de winnaar.

Om de verkiezingen actief onder de aandacht te brengen riep Algemene Beschouwingen in februari ontwerpers op om alternatieve verkiezingsposters te ontwerpen. Meer dan 200 posters werden ingezonden.

Een jury koos reeds een selectie die onderdeel zal uitmaken van een tentoonstelling in Den Bosch. Alle inzendingen zijn ook te zien op Instagram en op de site van Algemene Beschouwingen.

Op 17 maart is het aan jou, het publiek, om de winnende poster te kiezen. De winnaar ontvangt de Algemene Beschouwingen Award.

Bekijk hier alle inzendingen en stem!

2021 Februari
Algemene Beschouwingen ‘NBS x Antishit’.

Algemene Beschouwingen is een platform dat is ontstaan naar aanleiding van de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 en zich richt op het ontwerpen van alternatieve verkiezingsposters. Net als met de Tweede Kamerverkiezingen wordt er bij Algemene Beschouwingen op 17 maart gestemd. Die dag bepalen kiezers hun favoriete poster, waarna het winnende affiche overhandigd zal worden aan zijn ontwerper. Deelnemende affiches zijn tevens onderdeel van een doorlopende tentoonstelling door Den Bosch. De posterverzameling is corona-proof te zien langs een route door de stad. Naast de fysieke display worden alle inzendingen online verzameld op Instagram en op algemenebeschouwingen.eu. Algemene Beschouwingen is bedoeld om de verkiezingen actief onder de aandacht te brengen met een ongebruikelijke, experimentele en alternatieve beeldtaal.

Doe ook mee!

Algemene Beschouwingen is een project van Nieuwe Bossche School en Stichting Antishit.

2021 Januari
Straatexpositie ‘NBS x Bossche Winter’.

De straatexpositie ‘NBS x Bossche Winter’ is vanaf 12 januari te zien in de binnenstad van Den Bosch.

Check onze instagram voor updates.

COMING UP!
EXPOSITIE NIEUWE BOSSCHE SCHOOL

4 juli t/m 2 augustus 2020
Werkwarenhuis, Tramkade, ’s-Hertogenbosch.

De Nieuwe Bossche School is een licht activistische beweging die staat voor ruimhartig omgaan met typografie als (illustratief) beeldmiddel en een royaal kleurgebruik. Het activisme uit zich in de individuele boodschappen en het gekozen medium; de poster op straat.

Vier Bossche grafisch ontwerpbureau’s hebben zich verenigd onder de naam Nieuwe Bossche School (NBS). Een enigzins prikkelende naam die reageert op de in deze stad gekoesterde illustere en hoog gewaardeerde voorganger. Op zoek naar meer ruimte voor de aanpak waar de huidige generatie Bossche ontwerpers voor staat gebruikt de NBS meer mogelijkheden om goed, eigentijds grafisch ontwerp in deze stad te laten zien. Het doel is Den Bosch nog mooier, leuker en relevanter te maken. Dit collectief wil laten zien dat een poster (in de straat) een moment en platform is voor de toegepaste kunst. Vaak zijn posters ondergeschikt aan commerciële boodschappen, het collectief laat zien dat een poster mooi kan zijn, kan prikkelen en beklijven.

De Nieuwe Bossche School is een gelegenheidscollectief van vier Bossche grafisch ontwerpstudio’s: ATTAK, Autograph, Studio Boot en Studio Turbo. In het verlengde van hun recent geopende staatexpositie ‘Rewrite Your Future’ presenteren zij in het Werkwarenhuis hun 40 beste posters tot nu toe. Op groot formaat.

De expositie start op zaterdag 4 juli om 16.00 uur

Inclusief een Popup Postershop.
Reserveren is niet nodig, toegang is gratis.

Straatexpositie ‘Rewrite your Future’.

De straatexpositie ‘Rewrite your future’ is vanaf 12 juni te zien in de binnenstad van Den Bosch.

Check onze instagram voor updates.